Elkészült a Levente II. 3D modellje

Elkészült a Levente II. 3D modellje

2009 és 2010 között Atkáron készültek a Levente II. részletrajzai a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti tárlatában található HA-LEB lajstromjelű utolsóként fennmaradt Levente II. leméretezése során. A rajzokat készítették:
Fábián András
Gettler Zsolt
Luzsinszki Gergő
Nagy Albert
Pettenkoffer Sándor
Váradi László

A részletrajzokat – melyek részben kézirajzok, részben pedig számítógépes rajzok – kisebb-nagyobb megszakításokkal 3 év alatt modelleztem meg, és ezekből hoztam létre azt a 3D repülőgépmodellt, mely alapján a Levente II. építését kivitelezni fogjuk.

A részletrajzok virtuális összeállítása során ellenőrizni tudtam az egyes alkatrészek pontosságát, és az ezekből összeálló szerkezetek, mechanizmusok, rendszerek működését, megfelelőségét. A 3D modell lehetőséget biztosít referenciatávolságok meghatározásához, melyek segítik az építést, valamint a sablonrajzok elkészítését is ez alapján fogom kivitelezni.

Szerző: | 2018-07-07T16:37:57+00:00 2013. 01. 15.|0 hozzászólás

A szerzőről:

A Levente II. építése mellett a projekt szervezésével, koordinálásával, finanszírozásával foglalkozom. Részt vettem a repülőgép műszaki rajzdokumentációjának elkészítésében, 3d-s modellezésében és virtuális összeállításában. Szerzője és kiadója vagyok a PPL kézikönyv – A repülőgép-vezetés elmélete című tankönyvnek, mely könyv alapján történik a magánpilóta tanfolyamok elméleti képzése.